جنسن هوانگ رئیس Nvidia برترین مدیرعامل سال ۲۰۲۳
همه چیز در مورد جنسن هوانگ
Nvidia یکی از مشهورترین پردازندههای گرافیکی جهان است. در واقع چه این پردازنده را بشناسید و چه نه، سازندهی آن یعنی جنسن هوانگ تاثیر بسیار زیادی روی آسان شدن زندگی شما داشته است. جنسن یک تاجر بسیار موفق در حوزه فناوری و تکنولوژی است که انقلاب بزرگی در صنعت فناوری ایجاد کرد. بنابراین شناخت او کمک میکند مسیر موفقیت و رشد شما شفافتر شود و بتوانید از زندگی شخصی و تجاری او درسهای ارزشمند زیادی بگیرید. به همین دلیل هم قرار است در این بخش زندگینامه او را از تولد تا به امروز بررسی کرده و بزرگترین دستاوردهای او را معرفی کنیم. اما قبل از همه اینها، بهتر است بدانیم خود جنسن هوانگ کیست.
جنسن هوانگ کیست؟
Jen-Hsun Huang در 17 فوریه 1963 متولد شد و از همان ابتدا برای او نام مستعار آمریکایی Jensen Huang را در نظر گرفتند. او دو رگهی تایوانی-آمریکایی است و در حال جزو میلیاردرهای جهان محسوب میشود. قبل از اینکه رئیس و مدیرعامل انویدیا (Nvidia) باشد، او یک مهندس برق بود. این شرکت یک شرکت چند ملیتی است و روی تلفنهای همراه، کامپیوترها و خودروها به صورت یکپارچه نصب میشود.
مثل دیگر میلیاردرها، هوانگ هم اقدامات بشردوستانه بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال، او به دانشگاه استنفورد، یعنی دانشگاهی که خود او در آن تحصیل کرده بود، 30 میلیون دلار برای مرکز مهندسی دانشکده Jen-Hsun Huang هدیه داد. مرکز مهندسی به عنوان یکی از چهار ساختمانی است که بخش علوم و مهندسی در استنفورد را تشکیل میدهد. البته که این تنها کار بشردوستانه هوانگ نیست. او 2 میلیون دلار هم به دانشگاه the Oneida Baptist Institute داد تا تالار هوانگ را تاسیس کند. این سالن هم به عنوان خوابگاه و هم به عنوان ساختمان کلاس عمل میکند.
روزهای اولیه زندگی جنسن هوانگ
جنسن در 17 فوریه 1963 در تایوان متولد شد و در حالی که هنوز جوان بود به همراه خانواده خود به تایلند نقل مکان کردند. اما از آنجایی که جنگ در همسایگی ویتنام همچنان در جریان بود، کسانی که در جنوب شرقی آسیا زندگی میکردند، آرامش و آسایش زیادی نداشتند. والدین هوانگ نگران این بودند که خشونت در زمان جنگ بیشتر شود و بین دو راهی مانده بودند. آنها نمیدانستند ماندن هوانگ و برادرش در تایلند کار درستی است یا ممکن است زندگی آنها به خطر بیوفتد. در واقع به صورت جدی به این فکر میکردند که فرزندان خود را به ایالات متحده بفرستند تا کودکی امنتر و شادتری داشته باشند.
در نهایت، والدین هوانگ، گزینه دوم را انتخاب کردند. او و برادرش زمانی که هوانگ فقط 9 سال داشت، به ایالات متحده رفتند و برای اولین بار در اونیدای کنتاکی ساکن شدندو زندگی آنها در کنتاکی کوتاه بود. دفعه بعد او و برادرش به اورگان نقل مکان کردند. به نظر میرسید که این تصمیم برای برادران هوانگ بسیار مناسب بود. اما همچنان این ایالت هم جایی نبود که برای آنها کاملا مناسب باشد. تصور کنید آنها در یک مدرسه ویژه که عملا شبیه به کانون اصلاح و تربیت بود، تحصیل میکردند. جایی که اغلب اوقات آنها را مجبور میکردند توالتها را تمیز کنند.
همانطور که جنسن هوانگ بزرگتر شد، او از این سالهای سخت، با پیروزی نجات پیدا کرد و برای کلاسهای 9 تا 12 در دبیرستان آلوها در خارج از پورتلند تحصیل میکرد. بعد از آن هم برای دوره کارشناسی خود به دانشگاه ایالتی اورگان رفت. او بعد از فارغ التحصیلی در رشته مهندسی برق و در مقطع لیسانس، خیلی سریع به مقطع کارشناسی ارشد رفت. مدرک ارشد خودش را هم در همان رشته مهندسی برق در سال 1992 از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. هوانگ فقط 30 ساله بود که در آستانه موفقیت عظیم خود قرار گرفت.
همسر، فرزندان و زندگی شخصی جنسن هوانگ
بدیهی است که زندگی یک فرد تمام به شغلی که انجام میدهد محدود نشود. این مسئله در مورد هوانگ هم صدق میکند. به همین دلیل، ارزش این را دارد که وقت خود را صرف بحث در مورد اینکه جنسن در فضای غیر کاری خود چه طور رفتار و زندگی میکند، کنیم. از دارایی خالص او گرفته تا زندگی زناشویی و فرزندانش، همه موارد را باهم بررسی خواهیم کرد.
ارزش خالص داراییها
بر اساس آخرین رتبهبندی سالانه فوربز از بزرگترین میلیاردرهای جهان، دارایی خالص جنسن هوانگ حدود 20.6 میلیارد دلار برآورد شده است. به همین دلیل هم در رتبه 78 جهان و رتبه 48 فوربز 400 قرار میگیرد. هوانگ به عنوان رئیس و مدیرعامل انویدیا Nvidia از زمان تاسیس آن در سال 1993، 3.6 درصد از کل سهام این شرکت را در اختیار دارد. از زمانی که این شرکت در سال 1999 عمومی شد، عملکرد آن در بازار سهام باعث شد هوانگ مقدار زیادی از کل دارایی خالصش را بدست آورد. از آنجایی که انویدیا همچنان هم موفقیتهای بزرگی بدست میآورد، این مقدار بدون شک افزایش پیدا خواهد کرد. به خصوص با توجه به اینکه از سال 2020 از 4.7 میلیارد دلار به 20.6 میلیارد دلار رسیده است.
ازدواج
برخی افراد از طریق دوستان مشترک با همسر آینده خود آشنا میشوند، بعضی دیگر به صورت خودجوش در جمع با همنوعان خود ملاقات میکنند. از بین تمام موقعیتهای آشنایی با همسر، جنسن و همسرش، آزمایشگاه را انتخاب کردند. همسر جنسن ، لوری، در ابتدا با او به عنوان شریک و همکار در آزمایشگاه مهندسی دانشگاه ایالتی اورگان شروع به کار کرد.
جنسن و لوری، هر دو با هم بنیاد جن هسون و لوری هوان را راهاندازی کردند. این خیریه برای حمایت از سلامت عمومی، STEM و آموزش عالی در سراسر کشور وجود دارد. این بنیاد تمرکز خاصی بر سواحل غربی، به ویژه منطقه خلیج کالیفرنیا دارد.
فرزندان
آنها در زمان ازدواج خود یعنی در اواخر دهه 1990، دو فرزند داشتند. اولین فرزند آنها، اسپنسر و دومی مدیسون بود. در واقع آنها یک خانواده 4 نفره هستند. مثل بسیاری دیگر از ابعاد زندگی آنها، زندگی شخصی جنسن و لوری و خانواده هوانگ در سنین کودکی ناشناخته است. اما بر اساس دو دهه ازدواج جنسن و لوری، فرض بر این است که اسپنسر و مدیسون در حال حاضر دانشگاهی هستند و یا شاید هم جوانتر باشند.
باتوجه به صفحه حرفهای که مدیسون در لینکدین دارد، او بخشی ازتجارت خانوادگیشان است. او در حال حاضر به عنوان مدیر بازاریابی محصول برای سرمایهگذاری Omniverse معرفی شده است. اما همچنان شغل و حرفه اصلی اسپنسر را کسی نمیشناسد. حتی ممکن است او هم راه خواهر کوچکترش را دنبال کند و خودش به تجارت خانوادگی بپیوند. البته نمیتوانیم در حال حاضر حرف قطعی بزنیم.
مسیر شغلی جنسن هوانگ
جنسن هوانگ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق گرفته بود و راهی جز پیشرفت و رشد نداشت. او زندگی سختی داشت و نباید جا میزد. از تایوان تا تایلند، کنتاکی تا اورگان، فرار از تنشهای سیاسی و اجتماعی جنوب شرق آسیا و غلبه بر ناملایمات در آمریکا برای ادامه تحصیل در رشتهای که رو به پیشرفت بود، همه و همه ارزش تلاش دوباره را داشت. یعنی جنسن بعد از دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود، متوقف نشد و کار خود را در Advanced Micro Devices, Inc شروع کرد.
Advanced Micro Devices, Inc
در حالی که اطلاعات کمی در مورد مدت زمانی که او در Advanced Micro Devices, Inc کار میکرد وجود دارد. در واقع این دوره از زمان انتصاب او به سمت ریاست و مدیر عاملی Nvidia قابل ذکر است. هوانگ بین سالهای 1984 و 1985 در Advanced Micro Devices, Inc کار میکرد و وظیفه او طراحی و مهندسی ریزپردازندهها بود. ریزپردازندهها بخشی از یک کامپیوتر هستند که در آن تمام قدرت پردازش دیتا و منطق آن در مدارهای مجتمع قرار میگیرد. این ریزپردازندهها چیزی هستند که به CPU اجازه عملکرد میدهند. جنسن هوانگ مدت زمان زیادی در این شرکت حضور نداشت، اما تاثیر بسیار زیادی در مسیر موفقیت آنها داشت.
LSI Logic
بعد از اینکه جنسن کارش در Advanced Micro Devices, Inc تمام شد، به LSI Logic رفت. این شرکت، یک شرکت طراحی نیمه هادی و مهندسی نرمافزار است که برای افزایش سرعت ذخیرهسازی در شبکههای تلفن همراه، مراکز داده و محاسبات حرفهای به طور همزمان و یکپارچه کار میکند.
هوانگ در سال 1985 وارد این شرکت شد. فقط 4 سال از تاسیس LSI گذشته بود. اما حتی در این مدت هم شرکت خاص و استثنایی نشده بود. دو سال بعد از آن، LSI Logic با 153 میلیون دلار، رکورد بزرگترین IPO در تاریخ را به نام خود ثبت کرد. هوانگ در سال 1993 و زمانی که شرکت به اوج خود رسید، در حال پیشرفت بود. ولی دقیقا در همان سال هم تصمیم گرفت که شرکت خود یعنی Nvidia را تاسیس کند. او هم در بخش مهندسی ، هم بازاریابی و حتی در تیم مدیریت عمومی فعالیت میکرد. شکی نیست که او از اولین شغلش در دوران دبیرستان خود، مسیر طولانی را طی کرده بود.
به همین دلیل هم تمام آنچه که باید در یک بیزنس بزرگ رعایت شود را در همان سالهای سخت و کارهای پی در پی یاد گرفته بود. فرض کنید در همان سالی که شرکت سونی LSI را برای CPU تراشهی پلی استیشنهای خود انتخاب کرد، هوانگ آن را ترک کرد تا مسیر خودش را بسازد.
تاسیس Nvidia
جنسن هوانگ در 30 سالگی خود، یعنی در 17 فوریه 1993، شرکت Nvidia را با کریس مالاچوفسکی و کورتیس پریم که هر دو کارمند سابق Sun Microsystems بودند، تاسیس کرد. هوانگ و شرکت دیدگاه مشترکی در مورد موج ‘محاسبات آینده’ داشتند. این سه نفر معتقد بودند که موج بعدی محاسباتی شتابدار و متمرکز بر گرافیک است. آنها بحثهای خود را حول محور موفقیت رو به رشد کنسولهای بازیهای ویدئویی مطرح میکردند.
برای هوانگ و شرکت، کنسولهای بازی ویدئویی پیشرفتهترین و پیچیدهترین کامپیوترهای موجود در بازار بودند. به این مسئله، بحث ارقام فروش انبوه و سرمایههای هنگفت سرمایهگذاران ریسکپذیر را هم اضافه کنید که برای تحقیق و طراحی کنسولها باید در نظر گرفته شوند. شکی نیست که چرا هوانگ، مالاچوفسکی و کورتیس پریم از کنسولهای بازی ویدئویی به عنوان چارچوبی برای محسابات سریعتر و با گرافیک سنگینتر استفاده کردند. این حرکت مبتکرانه هوانگ در نهایت اقدامی بود که به Nvidia کمک کرد تا قراردادی را به مایکروسافت برای توسعه سختافزار گرافیکی ایکس باکس منعقد کند.
Nvidia این توسعه سختافزاری را GPU یا واحد پردازش گرافیک نامگذاری کرد. انتشار پیشگامانه شرکت هوانگ که GeForce 256 نامیده میشود، محسابات را همانطور که قبلا شناخته شده بود تغییر داد. Nvidia ادعا میکند که اولین محصول جهان در نوع خودش است و فعالیتش برای ایجاد انقلابی موفقیت آمیز در گرافیک کامپیوتری از طریق سری GeForce، لقب میراث هوانگ را به خود اختصاص داده است. امروزه شرکت هوانگ یک رهبر جهانی در زمینه هوش مصنوعی است. فناوری، پردازندههای گرافیکی، APIها و SoCها، همه و همه به یمن وجود این شرکت وجود دارند. محصولات Nvidia به طور گسترده در صنعت مهندسی، معماری، سرگرمی، خودروسازی، ساخت و تحقیقات استفاده میشوند.
جنسن هوانگ دقیقا چه کاری انجام داد؟
جنسن هوانگ در طول دوران حرفهای خود توانست دنیای محاسبات را کاملا تغییر دهد. هوانگ و Nvidia از طریق محبوبیت GPU، دیدند که آینده گرافیک قرار است چطور باشد و بعد این آیندهبینی را به واقعیت تبدیل کردند.
مدیر عامل انویدیا GPU را متحول کرد
در زمان مدیریت هوانگ، Nvidia GeForce را ساخت که یک واحد پردازنده گرافیکی است که شرکت به دروغ ادعا کرد (( اولین GPU جهان)) است. GeForce 256 که مجهز به گرافیک سه بعدی با سرعت بالا است، بدون شک قدرتمندترین پردازنده گرافیکی جهان بود که تا به حال مردم دیده بودند. انویدیا و پردازندههای گرافیکی آن همچنان هم ستون اصلی محاسبات مدرن هستند.
مدیرعامل انویدیا Omniverse را ایجاد کرد
در حالی که هنوز پتانسیل واقعی Omniverse در دنیای امروز به کار گرفته میشود، خوب است که آن را هم در میان دستاوردهای عالی هوانگ نام ببریم.
Omniverse پلتفرمی برای ایجاد و اجرای برنامههای کاربردی در متاورس است و به کاربران اجازه میدهد 3-D pipelineها قابل سفارشیسازی را برای شبیهسازی بهتر جهانهای واقعیت مجازی در مقیاس عظیم و با سرعتهای بسیار بالا ایجاد کنند. متاورس هنوز در ابتداییترین مراحل خود است، اما با پیشرفت، بدون شک Nvidia Omniverse جزء حیاتی ساختار آن خواهد بود. حتی هوانگ پیشبینی میکند که متاورژن اقتصادی بزرگتر از اقتصاد کنونی آمریکا ایجاد خواهد کرد. به این نقل قول از جنسن توجه کنید:
” متاورس در راه است. متاورس فقط جایی برای بازی کردن نیست. جهانهای آینده فوتورئالیستی خواهند بود، از قوانین فیزیک تبعیت میکنند و آواتارهای انسانی و موجودات هوش مصنوعی در آن ساکن خواهند شد. ما آیندهای را در این فراجهانها میسازیم، قبل از اینکه نقشههای اولیه را برای ساخت دنیای فیزیکی و واقعی دانلود کنیم. “
توضیح Huang’s Law
با توجه به تخصص جنسن هوانگ در زمینه پردازندههای گرافیکی، جای تعجب نیست که نظریههای او در مورد آنها کم و بیش مثل قانون در این صنعت تلقی میشوند. بدون اغراق، دانشمندان و مهندسان کامپیوتر همگی از قانون هوانگ پیروی میکنند. بر اساس نظرات هوانگ در کنفرانس فناوری FPU 2018 در سن خوزه کالیفرنیا، قانون هوانگ به این صورت است:
واحدهای پردازش گرافیکی با سرعت بیشتری نسبت به واحدهای پردازش مرکزی رشد میکنند. به همین دلیل هم، به گفته هوانگ، عملکرد پردازنده گرافیکی هر دو سال بیشتر از دو برابر خواهد شد.
قانون هوانگ با قانون مور در تضاد مستقیم است. طبق قانون مور، عملکرد یک GPU باید پنج برابر سریعتر از پنج سال قبل خودش باشد. هوانگ میگوید پردازندههای گرافیکی Nvidia حتی 25 برابر سریعتر از پنج سال پیش خود هستند. هوانگ تا آنجا پیش رفت که گفت قانون مور اکنون مرده است، چون اجزای ریز تراشه همچنان کوچکتر از آنچه مور میتوانست در سال 1965 پیش بینی کند، خواهد شد.
دستاوردهای جن سون هوانگ
- کارآفرین سال ، ارنست و یانگ (1999)
- دکترای افتخاری، دانشگاه ایالتی اورگان (2009)
- تاجر سال، Fortune ( 2017)
- اولین نفر از لیست بهترین مدیر عامل ، Harvard Business Review (2019)
- یکی از تاثیرگذارترین افراد در لیست 100 فرد برتر جهان، تایم (2021)
- بهترین مدیرعامل (CEO) جهان (2023)
پادکستهای جنسن هوانگ
- پادکست Master of Scale
رید هافمن به عنوان یکی از برجستهترین سرمایهگذاران خطرپذیر دره سیلیکون ولی و یکی از بنیانگذاران لینکدین، بستری ایدهآل برای شکوفایی ایدههای جنسن فراهم میکند. در این قسمت از پادکست، غولهای فناوری در یک گفتگوی جذاب درباره کسب و کارهای مقیاسپذیر، ایجاد فرهنگهای نوآوری و پتانسیل بیپایان خوش مصنوعی شرکت میکنند. ما قبلا در مورد رید هافمن و زندگینامه او در کنار افرادی همچون سم آلتمن و برایان چسکی مفصل صحبت کردهایم و توصیه میکنیم آن را مطالعه کنید. اما برویم سراغ بحث هوانگ. هوانگ در این اپیزود، در مورد تجربیات خود صحبت میکند و توانایی بینظیر خود را برای حرکت در چشمانداز فناوری را به نمایش میگذارد.
- پادکست The Vergecast
کسانی که به دنبال دیدگاه متفاوتی در مورد فناوری هستند، باید این پادکست را حتما گوش دهند. Nilay Patel، Dieter Bohn و Paul Miller میزبانان این پادکست هستند و از جنسن در مورد نیروهای محرکه زندگی او و مراحل پیشرفت شخصی او میپرسند.
- پادکست The Tony Robbins Podcast
تونی رابینز، غول انگیزه و انرژی مثبت است و در این قسمت از پادکستش، با یک اسطوره تکنولوژی، یعنی جنسن هوانگ گفتگو میکند. رابینز به طرز ماهرانهای اصول موفقیت هوانگ را بررسی میکند و بینشهای ارزشمند او را با مخاطبان خود به اشتراک میگذارد.
سخن پایانی
جن سون هوانگ مدیر عامل شرکت Nvidia است. این شرکت همانطور که گفتیم، از گذشته تا به امروز، نقش اساسی در دنیای تکنولوژی داشته است و حتی روی آینده هوش مصنوعی و متاورس هم اثر خوبی خواهد داشت. به همین دلیل هم باید مسیر موفقیت و رشد او و تیمش را بشناسیم. ما در مدرسه صفر تا صد، متعهد شدهایم تا شما را با چهرههای برجسته تکنولوژی و کسب و کار در جهان آشنا کنیم. به همین دلیل هم توصیه میکنیم وبسایت ما را به طور کامل بررسی کنید و با افراد مشهور و موفق دیگر هم از این طریق آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید